Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πρόσκαιρη επιδείνωση το Σάββατο

Tο Σάββατο αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο με αρκετές βροχές στα κεντρικά και νότια , χιονοπτώσεις στα ορεινά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και πρόσκαιρα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Την Κυριακή θα βρέχει στο νότιο Αιγαίο, στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός βελτιωμένος. Ξανά βροχές Τρίτη Τετάρτη , λιγότερες και με νότιους ανέμους.

Αν και θα ανέβει σήμερα λίγο η θερμοκρασία σήμερα πολύ το κρύο τις πρωινές ώρες . Το θερμόμετρο έδειξε -15οC στο σταθμό του Αστεροσκοπείου στη Νέα οδό στο ύψος της Θήβας, -13 στην Λιβαδειά και στην Φλώρινα, -12 στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας αλλά και -7oC στην Λάρισα και -4oC στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με ασθενείς σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, που από το απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 09 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Μάλιστα μέσα στη νύχτα θα βρέξει, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις . Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι το βράδυ έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα κεντρικά και τα νότια να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα στα βόρεια και αργότερα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος