O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πολλές ώρες ηλιοφάνειας σήμερα, νέος κύκλος βροχών από αύριο

Με βελτιωμένο καιρό σήμερα Πέμπτη και πολλές ώρες ηλιοφάνειας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από αύριο όμως ξεκινά νέος κύκλος βροχών, ο οποίος θα συνεχιστεί και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Οι περισσότερες βροχές θα σημειωθούν το διήμερο του Σαββάτου και της Κυριακής. Δεν θα λείψουν και τα χιόνια και όχι μόνο στα ορεινά. Κυρίως την Κυριακή θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Αν και την Καθαρά Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα, θα είναι μια κρύα μέρα με το θερμόμετρο στην Αθήνα να μην ξεπερνά τους 13 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς, στα κεντρικά τους 12 με 13 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν. Οι άνεμο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα έχουν ένταση 3 με 5 και στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος