O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Φθινόπωρο και την Κυριακή, χειμώνας από Τρίτη

Με βροχερό καιρό θα κυλήσει και η Κυριακή, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.  Από το μεσημέρι της Δευτέρας ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα δώσει πολύ βροχερό καιρό ως την Τετάρτη. Από την Τρίτη προβλέπονται πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας. Τετάρτη και Πέμπτη ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής χώρας την Τρίτη ενώ θα χιονίσει την Τετάρτη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Την Κυριακή σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ  κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, το νότιο, το ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο νοτιάδες στο Ιόνιο από το μεσημέρι βορειοδυτικοί.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. θα φτάσει στα βόρεια στους 10 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς, από το βράδυ δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους
ισχυρές κυρίως στο νότιο,  το ανατολικό Αιγαίο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από το απόγευμα στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια Οι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος