O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σε άνοδο η θερμοκρασία – Βοριάδες από Κυριακή

Στην Αττική θα υπάρξει αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου, σε πολλές περιοχές θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το μεσημέρι της Παρασκευής στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται βροχές, όμως βαθμιαία το Σάββατο ο βροχερός καιρός θα περιοριστεί στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Το επόμενο καιρικό σύστημα αναμένεται από την Κυριακή (12/3) με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και βαθμιαία βοριάδες μετά απο ημέρες στο Αιγαίο. Μάλιστα, τη Δευτέρα τοπικά θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα θα έχουμε αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρξει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 3 μποφορ και η θερμοκρασία μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος