Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Παρέλαση κακοκαιριών από την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και πολυήμερη παρέλαση κακοκαιριών από την Παρασκευή αναμένονται σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Ειδικότερα, έντονες βροχές και καταιγίδες είχαμε τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές στα δυτικά οι οποίες συνεχίζονται και αυτήν την ώρα, μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και θα αρχίσουν να εξασθενούν. Τα έντονα αυτά φαινόμενα (ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις) θα επηρεάσουν στη συνέχεια και άλλες περιοχές καθώς το σύστημα κινείται ανατολικότερα, όπως την Α. Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και λιγότερο την Κρήτη και τις Κυκλάδες, ενώ προς το βράδυ και κατά τη νύχτα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια όπου αναμένονται μεγάλα ποσά βροχής στις ήδη πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές και πιθανώς την Αττική.

Βροχερός θα είναι ο καιρός όμως και στην υπόλοιπη χώρα.

Όσον αφορά τα ισχυρά φαινόμενα, αυτά θα συνεχιστούν τη νύχτα και κυρίως αύριο μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας, αλλά και στις Κυκλάδες, τη Δ. Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το ΒΑ. Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και την Πέμπτη θα παραμείνει καλός. Κύριο χαρακτηριστικό βέβαια αύριο, θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες που θα πνέουν στο Αιγαίο στα 7-8bf και θα ρίξουν τη θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια, με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 12-14 βαθμούς, ενώ και την Πέμπτη το κρύο θα παραμείνει.

Τη νύχτα της Πέμπτης όμως και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής μια νέα κακοκαιρία «εξπρές» θα κάνει την εμφάνισή της από τα δυτικά, δίνοντας μάλιστα ξανά έντονα φαινόμενα εκεί, που θα επηρεάσει και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ από το Σάββατο αρχίζει μια «παρέλαση» διαδοχικών κακοκαιριών που θα κρατήσει για μέρες…

Πιο χειμερινό αναμένεται το σκηνικό και από άποψη θερμοκρασιών την επόμενη εβδομάδα

ΣΗΜΕΡΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις, στο Ιόνιο, τα δυτικά – νοτιοδυτικά, τα βορειοανατολικά, το Βόρειο και Α. Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά, ενίσχυση όμως στην Α. Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη τοπικά και πιθανώς τη νύχτα στην Αττική. Νοτιάδες 4-6bf στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο όπου, στα βόρεια ειδικά, θα ενισχυθούν στα 7bf. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, έως 16 βαθμούς στα βόρεια, έως 18-20 στα κεντρικά και νότια και έως 22 σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ

Αυξημένη συννεφιά με αρχικά λίγες βροχές, που από το απόγευμα και κυρίως τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανώς έντονες. Νοτιάδες 3-5 και σταδιακά 6 μποφόρ στα ανατολικά και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρόμοιος καιρός, με ακόμα λιγότερες βροχές, που από το απόγευμα όμως και κυρίως το βράδυ θα ενταθούν, με την εμφάνιση καταιγίδων. Βοριάδες 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Α. Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το Βόρειο και Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση τις προμεσημβρινές ώρες και τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα, λιγότερες στα δυτικά και με γρήγορη εξασθένηση. Καταιγίδες θα έχουμε και σε Κυκλάδες, Κρήτη. Ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο 3-5 και βοριάδες στο Αιγαίο 5-7 και στα βόρεια 8 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπου δε θα ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς, ενώ οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 18-20 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος