ertnews.gr

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ξεκινά μακρά περίοδος βροχών από την Πέμπτη

16/11 18:48
Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ξεκινά μακρά περίοδος βροχών από την Πέμπτη

Οι βροχές που έλειψαν στη χώρα θα έρθουν και με το παραπάνω όλο το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Κατά κανόνα δεν θα δημιουργούν προβλήματα. Ωστόσο, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά και το ανατολικό Aιγαίο επειδή θα είναι συνέχεις χρήζουν προσοχής. Oι νοτιάδες θα φέρουν παράλληλα και περισσότερη υγρασία, τοπικές ομίχλες και συννεφιές. Στα θετικά, θα κρατήσουν ανεβασμένη τη θερμοκρασία και θα μετριάσουν αρκετά την πρωινή ψύχρα.

Πιο αναλυτικά, λοιπόν την Πέμπτη στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά με πιθανές βροχές κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες σύντομες βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version