Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με περισσότερες βροχές, αλλά ανεβασμένες θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο (video)

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι συννεφιές παραμένουν βασικοί καιρικοί πρωταγωνιστές , σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου Την εικόνα αυτή συμπληρώνουν και οι πρωινές τοπικές ομίχλες. Παράλληλα, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη ο νοτιάς θα φέρει περισσότερες βροχές κυρίως στη νότια χώρα.

Πιο αναλυτικά, Την Τετάρτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά με παροδικές βροχές κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη νότια χώρα και λίγες καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, έως 16 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με πιθανές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  10 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με πιθανές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασίας από 9 έως 14 βαθμούς.

Την Πέμπτη οι βροχές θα επιμείνουν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο. Μάλιστα, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες Οι νοτιάδες δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει 1 με 2 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Την Παρασκευή οι όποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο θα σταματήσουν και εκεί, με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα και ενίσχυση του νοτιά στο Ιόνιο. Έτσι, το Σαββατοκύριακο θα περάσει με πολύ ισχυρούς νοτιάδες παντού και σημαντικές βροχές ειδικά στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία πάντως θα παραμείνει ήπια.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος