ertnews.gr

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες, τοπικά μπουρίνια και χαλάζι το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (video)

07/07 16:25
Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες, τοπικά μπουρίνια και χαλάζι το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (video)

Σύντομη, άλλα ικανή για προβλήματα η κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα Παρασκευή και Σάββατο με ισχυρές καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Παρασκευή αρχικά στα βορειοδυτικά και από το μεσημέρι σε όλο το Ιόνιο, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και αργά το βράδυ και στο βόρειο Αιγαίο περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, με τα πιο έντονα φαινόμενα κυρίως σε Μακεδονία και Θεσσαλία. Οι άνεμοι βοριάδες στις περισσότερες περιοχές, έως 5 με 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 28 με 30 βαθμούς, έως 32 με 34 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές μπόρες από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πρόσκαιρα ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς.

Το Σάββατο ο έντονα άστατος καιρός θα συνεχιστεί με τις πιο ισχυρές καταιγίδες κυρίως  σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, με βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι βοριάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά γενικά στη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version