ertnews.gr

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τετάρτη -Πέμπτη (video)

29/11 17:13
Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τετάρτη -Πέμπτη (video)

Εν δυνάμει επικίνδυνες οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας μας το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Τα φαινόμενα τοπικά κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι έντονα, ικανά για προβλήματα. Δείξτε προσοχή και στους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις με πολλές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα και καταιγίδες ισχυρές κυρίως σε Ιόνιο, Πελοπόννησο ,ανατολική Στερεά, ανατολική Θεσσαλία, σταδιακά και στη Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα πιο ορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 12 βαθμούς, έως 16 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές αλλά και καταιγίδες ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  9 έως 14 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και μες την ημέρα ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι  βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς.

Την Πέμπτη οι ισχυρές καταιγίδες θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπή χώρα δεν θα λείψουν οι βροχές, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Οι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο με εξασθένηση μες την ημέρα. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στις περισσότερες περιοχές.

Η Παρασκευή θα είναι σαφώς μια καλύτερη ημέρα καιρικά με πολύ λιγότερες βροχές, χωρίς προβλήματα ανέμων, με θερμοκρασίες έως 14 βαθμούς στα βόρεια έως 17 με 19 στα υπόλοιπα. Οι ήπιες θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version