Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Αισθητή ψύχρα και βροχές έως την Παρασκευή – Καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο (video)

Μας περιμένει ένα διήμερο με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Την αίσθηση της ψύχρας βεβαίως εντείνουν οι βοριάδες, η συννεφιά αλλά και οι τοπικές βροχές. Πάντως, από το Σαββατοκύριακο και κυρίως τη νέα εβδομάδα η θερμοκρασία θα ανέβει πάλι αισθητά.

Την Πέμπτη σε Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια, σε Πελοπόννησο και Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα τους 22 βαθμούς, έως 24 με 25 στα υπόλοιπα, με έντονη ψύχρα νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Την  Παρασκευή οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως σε Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Μες την ημέρα είναι πιθανό να βρέξει και στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή για την εποχή.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος