Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Χειμώνας με θυελλώδη βοριά και τοπικές χιονοπτώσεις – Άνοιξη ξανά από την Πέμπτη (video)

Σύντομη αλλά αρκετά εντυπωσιακή η αλλαγή του καιρού. Ο θυελλώδης βοριάς ρίχνει αισθητά τη θερμοκρασία και φέρνει στο προσκήνιο χιόνια και παγετό σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα κεντρικά και τα βόρεια ημιορεινά. Έως το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι δυτικοι-βορειοδυτικοι έως 8 πιθανώς τοπικά και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια  τους 14 βαθμούς, έως 16 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική από το μεσημέρι περιμένουμε βροχές, ίσως και καταιγίδα και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι  δυτικοί- βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί σταδιακά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  5 έως 14 βαθμούς.

Την Τετάρτη, οι βροχές πολύ γρήγορα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι θυελλώδεις βοριάδες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 13 με 15 βαθμούς, με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Η Πέμπτη θα περάσει με ηλιοφάνεια χωρίς προβλήματα ανέμων, με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας το μεσημέρι και ασθενή πρωινό παγετό. Αρκετά κάλος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή με αραιές νεφώσεις και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος