Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με αρκετή συννεφιά και τοπικές μπόρες η Τρίτη – Απομάκρυνση της σκόνης από Τετάρτη

Επιμένουν τοπικά οι συννεφιές και η σκόνη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Περισσότερες θα είναι οι βροχές την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη  περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές με παροδικές βροχές και λίγες καταιγίδες στη χώρα, πιο ισχυρές στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 21 βαθμούς, έως 26 στην υπόλοιπη χώρα, έως 30 μόνο στο ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά παροδικά πιο πυκνή, με λίγες πιθανές βροχές. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με πιθανές τοπικές βροχές. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  14 έως 22 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα περάσει με περισσότερο ήλιο, πιο καθαρή ατμόσφαιρα, αλλά και αρκετές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί έως 6 με 7 μποφόρ μόνο στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία έως 22 με 24 βαθμούς.

Όσο για την Πέμπτη, περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες στην Μακεδονία, με ηλιοφάνεια γενικά στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς τοπικά. Λίγες θα είναι οι βροχές την Παρασκευή στα ορεινά, με λίγη συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα, χωρίς προβλήματα ανέμων.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος