Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Μπόρες στα βόρεια και την Ήπειρο

Σαφώς πιο βελτιωμένος ο καιρός σε όλη τη χώρα για την αρχή της εβδομάδας. Οι μπόρες περιορίζονται στη βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο. Την Τετάρτη και πάλι οι βροχές θα επηρεάσουν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, ενώ από την Πέμπτη επικρατούν οι βοριάδες που την Παρασκευή θα ενισχυθούν σημαντικά.

Σήμερα Δευτέρα (24/4) θα έχει καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Στην δυτική Ελλάδα τις πρωινές ώρες οι ορατότητα θα είναι περιορισμένοι, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη από νότιες κυρίως διευθύνσεις μέχρι τα 5 με 6 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν δυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας τους 22 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο το πρωί, από το μεσημέρι όμως τα σύννεφα θα πυκνώσουν με πιθανότητα για τοπικές μπόρες από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (25/4) αναμένονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μόνο στη βόρεια Ελλάδα θα έχει από το πρωί πιο έντονη συννεφιά και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς στα νοτιότερα τμήματα και πάλι όμως χωρίς να ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος χωρίς σημαντικές αλλαγές σε παρόμοια φυσιολογικά επίπεδα. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα πιο βροχερός, καθώς τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται εκ νέου στην ηπειρωτική Ελλάδα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Την Πέμπτη οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους με τάση ενίσχυσης, προκαλώντας παράλληλα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος