Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν ήδη εκδηλωθεί στη δυτική Ελλάδα, με τα μεγαλύτερη ύψη βροχής να σημειώνονται στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τις επόμενες ώρες οι πιο έντονες βροχοπτώσεις προβλέπονται στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ πνέουν στα πελάγη και θα διατηρηθούν ενισχυμένοι τις επόμενες ώρες. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων και εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται την Κυριακή, ενώ από την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται επικράτηση βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13, στο Αιγαίο τους 17 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος