Νέος καθοριστικός γύρος διαβουλεύσεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σκληρή διαπραγμάτευση Αθήνας και εταίρων, με συνεχείς διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα, με απώτερο στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές και να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άρχισαν οι πρώτες επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εξουσιοδοτημένους, από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκπροσώπους της.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, έχει συνάντηση επί της διαδικασίας με τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος διαμήνυσε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα, πριν ανοίξουν οι αγορές. Την Κυριακή προγραμματίστηκαν οι συνομιλίες Γ. Δραγασάκη, Ν. Παππά, Ε. Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των θεσμών, και στο τραπέζι των συνομιλιών θα καθίσουν πιθανότατα Τόμσεν και Γκογιάλ του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου.
Διπλωματικές πηγές σημείωναν σε ότι αφορά τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ότι αυτή είναι συναρτημένη με την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων που θα παρουσιαστούν.
Σημειώνεται ότι κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως “βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%”.

Η ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1-Α’ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος