ertnews.gr

Ν. Πλατανησιώτης: Αυτονόητο να δοθεί “μπόνους” στους εμβολιασμένους (video)

07/06 13:01
Ν. Πλατανησιώτης: Αυτονόητο να δοθεί “μπόνους” στους εμβολιασμένους (video)

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο κατά πόσο πρέπει ή όχι να έχουν προνόμια οι εμβολιασμένοι αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης μιλώντας στην ΕΡΤκαι την εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ένα μπόνους στους εμβολιασμένους, κι ας μην παρατηρείται άρνηση για εμβολιασμό σε επίπεδα ίδια με την περσινή περίοδο.

Ο κ. Πλατανησιώτης σημείωσε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι 100% υποχρεωτικός  στους γιατρούς, ενώ είπε σχετικά: «Σοβαρότατο πρόβλημα εντοπίζουμε στους λοιπούς υγειονομικούς. Σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν πολύ μικρότερα ποσοστά εμβολιασμένων». Ακόμη, αναρωτήθηκε: «Γιατί; Για να μην τους βάλουμε να εργαστούν σε ομάδες covid ίσως;». Πρόσθεσε δε, ότι εργαζόμενοι όπως οι οδηγοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τα πληρώματα στα καράβια πρέπει σαφώς να είναι εμβολιασμένοι.

Να βρεθούν οι «φόρμουλες» ώστε να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, ωστόσο το «υποχρεωτικό εμβόλιο» ηχεί πολύ άσχημα, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπακόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε σχετικά ότι, στο Αγρίνιο, το 98% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο πάρα πολύ χαμηλά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά του νοσηλευτικού προσωπικού, που όπως είπε «κυμαίνονται κοντά στο 30% – ίσως πλέον και στο 50%».

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version