Μιχάλης Γιαννάκος – ΠΟΕΔΗΝ: Με ελλείψεις κλινών και υποστελεχωμένη επαναλειτουργεί η ΜΕΘ Αγρινίου

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, της οποίας είχε αναστείλει τη λειτουργία το 2021, μετά από καταγγελίες για υψηλή θνητότητα, επαναλειτουργεί από τις 3/1/2023, μετά τον διορισμό νέας διευθύντριας, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, της οποίας είχε αναστείλει τη λειτουργία το 2021, μετά από καταγγελίες για υψηλή θνητότητα, επαναλειτουργεί από τις 3/1/2023, μετά τον διορισμό νέας διευθύντριας, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, το διάστημα αυτό, αν και το ποσοστό θνησιμότητας έπεσε στο 18%, υπάρχουν ελλείψεις σε κλίνες και σε προσωπικό.

Πιο αναλυτικά, στις 27/12/2022 ένας 18χρονος από τροχαίο στη περιοχή διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο του Αγρινίου και την επόμενη ημέρα, κατάφερε να βρει ΜΕΘ στο νοσοκομείο Άρτας. Αυτό το γεγονός προκάλεσε πολλά αρνητικά δημοσιεύματα για τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, η οποία δεν λειτουργούσε.

Έτσι, διορίστηκε και ορκίσθηκε διευθύντρια της ΜΕΘ η εντατικολόγος, Εύα Μιχαηλίδου, η οποία εργαζόταν στις ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και η οποία κατάφερε να βελτιώσει αισθητά την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε.

Συγκεκριμένα, στις 3/1 επαναλειτούργησε η ΜΕΘ με έξι κλίνες, παρ’ ότι ο οργανισμός προβλέπει 12 κλίνες και η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας ορίζει ως κατώτατο αριθμό κλινών σε ΜΕΘ, τις 8 κλίνες.

Μετά την επαναλειτουργία της νοσηλεύθηκαν 43 βαριά διασωληνωμένοι ασθενείς και κατέληξαν 7 ασθενείς. Οι 36 δηλαδή κατάφεραν να ζήσουν.

Ωστόσο, παρότι το ποσοστό θνητότητας έφτασε το 18%, σημαντική δηλαδή μείωση, κρίνεται απαραίτητη η αύξηση των κλινών της ΜΕΘ, τουλάχιστον σε 8 από 6 κλίνες. Επιβεβλημένη είναι επίσης και η επαρκής στελέχωση, καθώς οι τρείς γιατροί και 15 νοσηλευτές που αποτελούν αυτή την στιγμή το προσωπικό, δεν είναι αρκετοί.

Απαραίτητη είναι επίσης η λειτουργία της μονάδας εμφραγμάτων στο νοσοκομείο, σε διαφορετικό χώρο από αυτόν της ΜΕΘ, καθώς δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία  και των δύο μονάδων.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος