Μυτιλήνη: Μια 20χρονη νεκρή και 10 αγνοούμενοι σε νέο ναυάγιο (vid)

Σταματημό δεν έχει η λίστα θανάτου στα νερά του Αιγαίου με θύματα μωρά παιδιά και γυναίκες. Μετά τον πνιγμό ενός βρέφους, ενός 7χρονου παιδιού και μιας γυναίκας χθες, στη Μυτιλήνη, σήμερα το πρωί άλλη μια 20χρονη κοπέλα ανασύρθηκε νεκρή από τα παγωμένα νερά, μετά από ναυάγιο λέμβου σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη Φυκιότρυπα, ανοιχτά του λιμένα του νησιού. Άλλα 36 άτομα, -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- διεσώθησαν και 10 άτομα αγνοούνται.

Στην περιοχή έσπευσαν από τη ακτή και από τη θάλασσα μέσα του Λιμενικού Σώματος και εθελοντές οι οποίοι ανέσυραν τη σορό της γυναίκας και πρόσφεραν βοήθεια στους διασωθέντες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, καθώς από το χθεσινό ναυάγιο στην περιοχή του καρά Τεπέ εξακολουθούν να αγνοούνται άλλοι επτά άνθρωποι, όπως κι ένα δίχρονο παιδάκι που έπεσε από τη βάρκα στην οποία επέβαινε με τους γονείς του, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Τα χαράματα της Δευτέρας ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας στην περιοχή Καταρράκτης της Χίου.

Όπως έγινε γνωστό έπεσε από τη βάρκα στην οποία επέβαινε λίγα μέτρα μακριά από τη στεριά ανοιχτά του Καταρράκτη. Εκτός από τον άτυχο 21χρονο πρόσφυγα, από τη συγκεκριμένη περιοχή περισυνελέγησαν 150 άτομα, όλοι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει εκεί με πλαστικές λέμβους όλοι από την απέναντι μικρασιατική ακτή.

Πηγή ΕΡΤ Αιγαίου, Ρεπορτάζ Ηλίας Μαραβάς
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Μυτιλήνη – Νεκροί μια γυναίκα και δυο παιδιά (pics) (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος