Μήνυμα Δένδια στην Ισπανία: Καμιά ευρωπαϊκή χώρα να μην εξοπλίζει αυτούς που απειλούν με πόλεμο

Στην Αθήνα διεξάγεται η 4μερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου και Κύπρου όπου ο Νίκος Δένδιας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Ισπανία μετά την αμυντική συμφωνία που έκλεισε με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Φρύσσα, μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Συζητούν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, δίνουν έμφαση στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το μεταναστευτικό .

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας έστειλε μήνυμα στην Ισπανία λέγοντας πως θα έπρεπε κι άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξοπλίζουν χώρες εκτός ΕΕ οι οποίες απειλούν με πόλεμο.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων του Έλληνα και του Γάλλου για μια σειρά θεμάτων όπως τα Δυτικά Βαλκάνια και για τους κινδύνους που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Επίσης είναι κοινή η θέση στο Κυπριακό, στο θέμα της Λιβύης ενώ αξίζει να σημιεωθεί ότι ο κ. Λε Ντριάν έκανε έμμεση αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο λέγοντας πως σε θέματα που αφορούν τομείς στην ανθρωπότητα όπως είναι η ανοιχτή θάλασσα, το διάστημα και ο κυβερνοχώρος θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι διεθνείς κανόνες από όλους «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά  το Διεθνές Δίκαιο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα 

Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν – Στρατηγικοί σύμμαχοι Ελλάδα και Γαλλία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος