ertnews.gr

Μία ψήφος και για το Νομοσχέδιο και για τη Συμφωνία των Βρυξελλών

15/07 15:26
Μία ψήφος και για το Νομοσχέδιο και για τη Συμφωνία των Βρυξελλών

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλά σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 Η διαρκής επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης, η διαρκής επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, η διαρκής επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων και η διαρκής επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής συνεδρίασαν με θέμα ημερήσιας διάταξης: "Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)". ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

«Οποιος ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο συμφωνεί και με την αιτιολογική έκθεση, άρα συμφωνεί και με την συμφωνία που είχαμε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες», κατέστησε σαφές ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος ενσωμάτωσε στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για τις επείγουσες ρυθμίσεις για την διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης το άρθρο 1 το οποίο αφορά την κύρωση της ανακοίνωσης Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ευρωζώνης (Eurosummit).

Για την αλλαγή αυτή επικαλέστηκε το άρθρο 112, ότι η Βουλή μπορεί να κυρώσει μόνο διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς συνθήκες.

Το αίτημα αυτό, είχε διατυπώσει προηγούμενως ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version