Μέρκελ: Τα ευρωπαϊκά σύνορα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να προστατευθούν

Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και η ΕΕ πρέπει να διευθετήσει το θέμα με την Τουρκία, δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι “ολα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και η προστασία της περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη».

Μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις. «Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε ακόμη της πολιτικής που ασκεί στην προσφυγική κρίση, απορρίπτοντας έμμεσα την κριτική των κυβερνητικών της εταίρων Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που την κατηγόρησαν για αφελή και επικίνδυνη στρατηγική. «Η Γερμανία έκανε το σωστό και ανέλαβε την ευθύνη της», δήλωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος