ΜέΡΑ25: O κ. Μητσοτάκης φλερτάρει με την ακροδεξιά με φόντο τον εγκληματικό φράχτη του Έβρου

«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την επέκταση του απάνθρωπου φράχτη του Έβρου για να κλείσει το μάτι τόσο στην ελληνική όσο και στην παν-Ευρωπαϊκή ακροδεξιά», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

Όπως σημειώνει ο κ. Έντμαν, «ο φράχτης, όπως και οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, έχουν καταδικαστεί επαναλελλημένως από δεκάδες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων αρμόδιων του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας. Παρ’όλα αυτά, και οι δυο πρακτικές αποτελούν “παράσημο” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί με διάφορα στελέχη και πολιτικές της να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη.

Η ακροδεξιά στροφή αποτελεί παν-Ευρωπαϊκό φαινόμενο, με την Λεπέν στη Γαλλία, τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, Πολωνίας, Αυστρίας και Ιταλίας καθώς και κόμματα στη Σουηδία και την Ολλανδία να εκφράζουν ένα ισχυρό μέτωπο αυταρχισμού, στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα. Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή την εβδομάδα η επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (η γνωστή LIBE) πρότεινε, μεταξύ άλλων, την θέσπιση ενός καθεστώτος “κατά φαντασίαν νομικής μη-εισόδου” για όσους εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, με αποτέλεσμα να είναι νομικά σαν να μη βρίσκονται στην Ευρώπη. Αυτό φυσικά θα αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που σταμάτησε την ΕΕ στο παρελθόν, όπως είδαμε στις συμφωνίες με την Τουρκία -την οποία και η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αγκάλιασε- και την Λιβύη.

Δεν επιτρέπεται να τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ στο μεταναστευτικό: αν όντως δεν υπάρξει χρηματοδότηση από την ΕΕ για τον φράχτη του Έβρου, αυτό δεν σηματοδοτεί επουδενί την στήριξη της σε ανθρωπιστικές πολιτικές. Μόνο με τη Ρήξη με αυτήν την ΕΕ και με τη θέσπιση πραγματικών πολιτικών για την μετανάστευση και το άσυλο που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα μπορούσε να υπάρξει μια υποτυπώδης πολιτική για την οποία να μην ντρεπόμαστε ούτε ως Έλληνες, ούτε ως Ευρωπαίοι», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Έντμαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος