ΜέΡΑ25: Ρατσιστικός επιδοματικός λαϊκισμός η οικονομική ενίσχυση των ενστόλων από την κυβέρνηση

Array

Το ΜέΡΑ25 κατηγόρησε, μέσα από ανακοίνωση του, την κυβέρνηση πως προέβη σε έναν ρατσιστικό επιδοματικό λαϊκισμό μετά την απόφαση της να χορηγήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ στους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού.

«Για άλλη μία φορά, και παρά το γεγονός ότι πλέον την ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μητσοτάκη και κ. Θεοδωρικάκου βαραίνουν πληθώρα εγκλημάτων και κατ’ επανάληψη δολοφονίες με ρατσιστικό κίνητρο, τα ΜΑΤ επιδόθηκαν σε ένα όργιο καταστολής σε βάρος διαδηλωτών, ακόμα και ανήλικων κοριτσιών, όπως μαρτυρούν οι δημοσιογραφικοί φακοί, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και δεκάδες προσαγωγές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Γι’ αυτούς, όμως, τους λόγους είναι που επέλεξε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε έναν ρατσιστικό επιδοματικό λαϊκισμό, μαζί με όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, πλην του ΜέΡΑ25 που ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τα 600 ευρώ σε ένστολους, αστυνομικούς και λιμενικούς», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «αν ήθελε πραγματικά η κυβέρνηση να βοηθήσει όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη, θα έπρεπε να προχωρήσει σε αυτό που την καλούμε εδώ και πολύ καιρό να κάνει, με την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) του κατώτατου μισθού, των βασικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων».

«Αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει αυτό, επέλεξε συνειδητά να ανακοινώσει, ανήμερα της επίθεσης στον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, και παραμονές της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, 600 ευρώ για την ΕΛ.ΑΣ», τονίζει το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

«Την ώρα, δηλαδή, που η ίδια αυτή Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. θεωρεί τα 250 ευρώ υπεραρκετά για τους πολύ χαμηλό συνταξιούχους και τους ανθρώπους που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ως επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα, δίνει 600 ευρώ επιβράβευση σε όσους δέρνουν καθημερινά και, πλέον, δολοφονούν».

«Τόσο πολύ τους κόφτει συνεπώς το λαϊκό εισόδημα. Το μόνο που ήθελαν να επιβραβεύσουν, δυστυχώς και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (με τις γνωστές του κιόλας κωλοτούμπες), αλλά και του ΚΚΕ, ήταν η άγρια, καθημερινή πια, καταστολή σε βάρος διαδηλωτών, εργαζομένων, νεολαίας, Ρομά, γυναικών, ΛΟΑΤΚΙ+, μεταναστών και άλλων. Το ΜέΡΑ25 δεν θα συναινούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο, όπως και δεν συναίνεσε», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος