Με τον Πούτιν συναντάται ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί σήμερα στις 16:15, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αγ. Πετρούπολη με αφορμή το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

Στη διάρκεια της συνάντησης τους, θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από ελληνικό έδαφος, σύμφωνα με δηλώσεις του βοηθού επί διεθνών ζητημάτων του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, την Τετάρτη.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας «είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα» παρατήρησε ο κ. Ουσακόφ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την επικείμενη συνάντηση. «Θα συζητηθεί -και ο Έλληνας (σ.σ. πρωθυπουργός), μου φαίνεται ότι αναμφίβολα θα ενημερώσει την ηγεσία μας για τις περιπέτειες στις σχέσεις με τη Γερμανία, την ηγεσία της ΕΕ, όλα αυτά είναι τώρα επίκαιρα», πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ.
Σε ερώτηση εάν η Ρωσία θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ο κ. Ουσακόφ επισήμανε ότι στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, που θα γίνει στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, «διάφορα ζητήματα θα συζητηθούν». «Στο βαθμό που οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι παραδοσιακά θετικές, εποικοδομητικές και φιλικές, νομίζω ότι υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα θα διεξαχθεί η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ, άλλοτε πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, έκκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα «να ανοίξει τα πανιά της σε ανοικτές θάλασσες παρά τις φουρτούνες» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Πέμπτη σε Έλληνες επιχειρηματίες που μετέχουν στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας θα παρέμβει και στην Ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος