Μαρία Κάλλας: Σαν σήμερα γεννήθηκε η κορυφαία υψίφωνος της όπερας (video)

Η Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πλήρες όνομά της Κάλλας, γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 2 Δεκεμβρίου του 1923.

Η Μαρία Κάλλας,η κορυφαία υψίφωνος και ντίβα της όπερας ήταν κόρη του φαρμακοποιού Γεωργίου Καλογερόπουλου από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας και της Ευαγγελίας (Λίτσας) Δημητριάδη από τη Στυλίδα Φθιώτιδος. Οι γονείς της είχαν μετακομίσει στην αμερικανική μεγαλούπολη προς αναζήτηση καλύτερη τύχης.

Η νεαρή Κάλλας έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της ως μαθήτρια του Εθνικού Ωδείου σε ηλικία 14 ετών και 4 μηνών, στις 11 Απριλίου 1938, στην αίθουσα του Παρνασσού.

Μαρία Κάλλας: Σαν σήμερα γεννήθηκε η κορυφαία υψίφωνος της όπερας (video)

Η μεγαλύτερη ντίβα της όπερας με την εντυπωσιακή καριέρα, την ταραχώδη ζωή και το μοναχικό θάνατο δεν μιλούσε εύκολα. Προτιμούσε να αφήνει τα λιμπρέτα να γεμίζουν με λόγια το χώρο στις κατάμεστες αίθουσες των λυρικών θεάτρων του κόσμου.

«Η μητέρα μου δεν μου έδινε σημασία και δεν μου έλεγε ποτέ μια καλή κουβέντα. Για να την κάνω να με προσέξει έπρεπε να τραγουδώ. Ήξερα πως είχα ωραία φωνή και μου έκανε καλό να προκαλώ θαυμασμό όταν τραγουδούσα. Έτσι, το τραγούδι έγινε προοδευτικά το φάρμακο κατά των συμπλεγμάτων μειονεξίας που ένιωθα», δήλωνε στο  περιοδικό ΤΙΜΕ το 1956.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος