ertnews.gr

Μ. Βορίδης: Ζητούμενο δεν είναι η συναίνεση με οποιονδήποτε τρόπο (aud)

19/01 13:06
Μ. Βορίδης: Ζητούμενο δεν είναι η συναίνεση με οποιονδήποτε τρόπο (aud)

Ï êïéíïâïõëåõôéêüò åêðñüóùðïò ôçò ÍÄ ÌÜêçò Âïñßäçò ìéëÜåé óôç óõíåäñßáóç ôçò ÏëïìÝëåéáò ôçò ÂïõëÞò ìå èÝìá çìåñçóßáò äéÜôáîçò "Åðåîåñãáóßá êáé åîÝôáóç ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí ãéá ôï ðëáßóéï áíáêåöáëáéïðïßçóçò ôùí ðéóôùôéêþí éäñõìÜôùí êáé Üëëåò äéáôÜîåéò ôïõ Õð. Ïéêïíïìéêþí", ÁèÞíá, ÓÜââáôï 31 Ïêôùâñßïõ 2015. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

Εθιμοτυπική χαρακτήρισε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε ότι δε νομίζει πως η εντολή που έχει ο κ. Μητσοτάκης είναι να μπει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε διαδικασία συναινέσεως με την κυβέρνηση. Διερωτήθηκε ακόμα: Σε ποια βάση γίνεται η πρόσκληση Τσίπρα για ασφαλιστικό και μετανάστευση, στη βάση αναγνώρισης των λαθών; “Η έννοια συναινέσεως και συζητήσεως”, τόνισε, “δεν μπορεί συνεχώς να μηδενίζει γιατί οικοδομείται σε βάση ειλικρίνειας”.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι υπάρχουν μείζονα θέματα κυρίως εξωτερικής πολιτικής, στα οποία θα πρέπει να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και στα οποία η έννοια της συναινέσεως είναι κρίσιμη. “Στα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ο θεσμοθετημένος διάλογος υπάρχει και μάλιστα είναι πολυεπίπεδος”, πρόσθεσε.

Ο κ.Βορίδης τόνισε ότι: “Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόταση και μάλιστα αυτή έχει εφαρμοστεί. Είναι αυτή που άσκησε όταν ήταν κυβέρνηση, μέσω των πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για οποιοδήποτε νέο μέτρο, για οποιαδήποτε περικοπή συντάξεως ή επιβάρυνση των εργοδοτικών εισφορών”.

“Η κυβέρνηση Τσίπρα”, δήλωσε ο κ. Βορίδης, “πανηγύρισε αφού κατέστρεψε τους στόχους του 2015, στη συνέχεια γύρισε τη χώρα στην ύφεση, πανηγύρισε για τα χαμηλά πλεονάσματα και τώρα στέλνει στον ελληνικό λαό τον λογαριασμό του ασφαλιστικού, επιβαρύνοντας το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών με 80%”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: “Ακούγονται φωνές και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμη. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση καταργώντας την ανταποδοτικότητα, φορολογεί”.

Σχετικά με την πρόταση Γιαννίτση για Κοινωνική Συμφωνία ο κ.Βορίδης τόνισε ότι θα την ευχόταν, αλλά είναι πολύ δύσκολο γιατί σημαίνει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων, των κοινωνικών εταίρων και δεν υπάρχει και χρόνος γι’ αυτό.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version