ertnews.gr

Μ. Βορίδης: “Για να υπάρξει άνοιγμα στη ΝΔ, πρέπει να ξαναγίνει ελκυστική” (Aud)

22/07 20:31
Μ. Βορίδης: “Για να υπάρξει άνοιγμα στη ΝΔ, πρέπει να ξαναγίνει ελκυστική” (Aud)

Ï êïéíïâïõëåõôéêüò åêðñüóùðïò ôçò ÍÄ ÌÜêçò Âïñßäçò ìéëÜåé óôç óõíåäñßáóç ôçò ÏëïìÝëåéáò ôçò ÂïõëÞò ìå èÝìá çìåñçóßáò äéÜôáîçò "Åðåîåñãáóßá êáé åîÝôáóç ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Ïéêïíïìéêþí ãéá ôï ðëáßóéï áíáêåöáëáéïðïßçóçò ôùí ðéóôùôéêþí éäñõìÜôùí êáé Üëëåò äéáôÜîåéò ôïõ Õð. Ïéêïíïìéêþí", ÁèÞíá, ÓÜââáôï 31 Ïêôùâñßïõ 2015. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

“H προεκλογική εκστρατεία πραγματοποιείται χωρίς εντάσεις-με ενδιαφέρον, αλλά όχι καυτά ζητήματα. Θα έπρεπε να υπάρχει ανοιχτή διαδικασία ερωταποκρίσεων στα όργανα του κόμματος… Όχι, δεν καταλαβαίνω την αγωνία για την ενότητα του κόμματος – ποιος την απειλεί δηλαδή;”, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε: “Η λαϊκή διαδικασία για την ανάδειξη του αρχηγού έχει αποσυνδεθεί από το τακτικό ή έκτακτο συνέδριο – γιατί εκεί δεν μπορεί να συμμετάσχουν όλοι” και συνέχισε κάνοντας λόγο για την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς: “Για να είναι γόνιμη η συζήτηση για την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και πώς αναπαράγεται, πρέπει να συζητήσουμε πού αναπαράγεται – στα σχολεία, στην ανώτατη εκπαίδευση, στα μίντια κλπ. και να καταλήξουμε σε τρόπους αντιμετώπισης… Για να γίνει αυτό σήμερα στη ΝΔ θέλει μεγάλες αλλαγές στη συντηρητική παράταξη. Για να υπάρξει άνοιγμα πρέπει να ξαναγίνει ελκυστική, να παίρνει θέσεις που αφορούν τον πολίτη, σε έναν αγώνα αξιών που τον αφορά”.

“Η κρίσιμη κουβέντα είναι ότι όλο αυτό τώρα δεν φτάνει στην κοινωνία. Αυτό ακριβώς χρειάζεται να αντιμετωπίσει η ΝΔ και όχι να εμπιστεύεται την επικοινωνία της σε ένα μιντιακό περιβάλλον που αριστεροκρατείται, για να φτάσει το μήνυμα στη βάση της. Υποτίθεται ότι έχει το τεκμήριο της ουδετερότητας ο δημοσιογράφος”, ανέφερε ο κ. Βορίδης και συνέχισε:
“Τα μίντια αποτελούν κομμάτι του ιδεολογικού μηχανισμού που σπρώχνει την αριστερή κυβέρνηση. Δεν είναι ζήτημα ιδιοκτησίας αλλά καθημερινής διαμόρφωσης των εκπομπών. Τα μίντια δεν αναδεικνύουν τα πιο φλέγοντα ζητήματα …. της κυβέρνησης”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version