Μ. Kαραγιάννης: Προσχηματική η συμμετοχή των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις (video)

Τις εξελίξεις των ημερών στο θέμα της Ουκρανίας, σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μάνος Kαραγιάννης (καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας Kings Kollege London, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει μία γαλλική πρωτοβουλία, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί μία κατάπαυση του πυρός. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι θέλουν να κερδίσουν χρόνο, το ίδιο και οι Ουκρανοί, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μία φοβερή κινητοποίηση σε όλο τον ελεύθερο κόσμο στην Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, στην Αυστραλία, υπέρ της Ουκρανίας.

Υπάρχει και μία πολιτική απόφαση για εξοπλισμό της ουκρανικής κυβέρνησης. Οι δύο πλευρές προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με έναν τρόπο που δεν είναι ειλικρινής, είναι προσχηματικός, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Επομένως θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε όλο αυτό το δράμα που εξελίσσεται στην πολύπαθη αυτή χώρα, μέχρι να πειστούν οι δύο πλευρές ότι η διπλωματία είναι η λύση, αλλά οι όροι που έχει θέσει η ρωσική πλευρά είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Επομένως ο ουκρανικός λαός θα δώσει τη μάχη του, θα είναι μία μάχη πόλεων και ο φόβος είναι ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει, είναι ανησυχητικές οι δηλώσεις του Πούτιν.

Στο παρελθόν όπου βρέθηκαν απέναντι σε παλλαϊκή άμυνα όπως στο Γκρόζνι, στο Χαλέπι στη Γεωργία, είχαν προχωρήσει σε στρατηγικούς βομβαρδισμούς και είχαν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Αντιλαμβάνομαι ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σταματήσει τη ρωσική επιθετικότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος