Μ. Ιγνατίου: Ο Στρος Καν είχε προτείνει έγκαιρα να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και οι Αμερικανοί, από το 2008 κιόλας προειδοποιούσαν σχεδόν καθημερινά, με έγγραφα και τηλεγραφήματα την τότε ελληνική κυβέρνηση, ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και ότι έπρεπε να ληφθούν επειγόντως μέτρα γιατί από τον επόμενο χρόνο δεν θα μπορούσε να “βγει” στις αγορές.

Μάλιστα, ο κ. Στρος Καν είχε προτείνει έγκαιρα να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά δεν εισακούστηκε ποτέ, γιατί αντιδρούσαν σθεναρά οι Γερμανοί και ο τότε πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλόντ Τρισέ. Τελικά, το 2012 έγινε το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά…

Τα παραπάνω κατήγγειλε ο δημοσιογράφος – ερευνητής, Μιχάλης Ιγνατίου, στη διάρκεια παρουσίασης και στη Θεσσαλονίκη, του νέου βιβλίου του, με τίτλο, «Τρόικα ο δρόμος προς την καταστροφή».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Ιανός» και ο συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις αναγνωστών και υπέδειξε άγνωστες πτυχές και παρασκήνια, που καθόρισαν την πορεία της χώρας και την οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος