Λύνουν κάβο τα πλοία από τα ξημερώματα

Στη γραμμή της απόφασης για αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης μέχρι την επαφή τη Δευτέρα με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, κινήθηκε το σωματείο ναυτεργατών της Κέρκυρας στην κρίσιμη συνεδρίαση των 13 ναυτεργατικών σωματείων της χώρας που έγινε σήμερα το μεσημέρι.

Τελικά, παρά την πρόταση της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικής Ναυτιλίας) και άλλων 5 πρωτοβάθμιων σωματείων, υπερίσχισε με ψήφους 8-5 η αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι την συζήτηση με τον Υπουργό και επανάληψή τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Έτσι, από τα ξημερώματα, ξεκινά και πάλι η λειτουργία των πορθμειακών γραμμών της Κέρκυρας και η σύνδεση του νομού με την ηπειρωτική ακτή.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «Άγιος Σπυρίδων» αναφέρει τα εξής: «Μετά και την τρίτη συνάντηση της αντιπροσωπείας των ναυτεργατικών σωματείων και του ΥΝΑΝΠ και προκειμένου να εξευρεθεί γραμμή σύγκλισης σχετικά με την επίλυση των αιτημάτων των ναυτεργατών, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας αποφάσισε την αναστολή της νέας κλιμάκωσης της απεργιακής κινητοποίησης. Όμως καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η μερική επίλυση των αιτημάτων και οι προφορικές διαβεβαιώσεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ουσιαστική λύση. Εμείς από το μετερίζι μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών και χαιρετίζουμε την αγωνιστικότητα και την καθολική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος