«Λουκέτο» 24 ωρών στην εστίαση: Κινητοποίηση των ιδιοκτητών με αίτημα την ενίσχυση του κλάδου (video)

Με 24ωρο λουκέτο στα καταστήματά τους αντέδρασαν οι ιδιοκτήτες του κλάδου της εστίασης σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού αλλά και υπέρ της στήριξής τους λόγω της μείωσης του τζίρου.

Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη, μεταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα αλλά και η επιδότηση του ενεργειακού κόστους και του ενοικίου είναι μεταξύ των αιτημάτων του κλάδου.

«Δίνουμε 296 εκατ. ευρώ για την στήριξη της εστίασης τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος παρά τις αποδοκιμασίες απο τους συγκεντρωμένους κατέβηκε και συνομίλησε μαζί τους. «Ποιος στόχος μου ως υπουργός Εμπορίου: Να κάνουμε γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να σταματήσουμε την άνοδο της πανδημίας» δήλωσε ο ίδιος.

«Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν υποφέρει από τις κυβερνητικές παλινωδίες στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας… Γι αυτό χρειάζονται την στήριξη και την αλληλεγγύη μας» σημειώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τους επαγγελματίες της εστίασης και να τους στηρίξει άμεσα για να μπορέσουν να “ανασάνουν”» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης. 

«Οι επαγγελματίες της εστίασης έδωσαν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση, που με τακτικισμούς επιδίωξε να εμφανίσει το άσπρο μαύρο. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οδηγούνται στην απόγνωση, με την κυβέρνηση να “νίπτει τας χείρας της”» σημειώνει η Ελληνική Λύση.

«Στηρίζουμε τους ανθρώπους της εστίασης, στηρίζουμε τους ανθρώπους του δημοσίου συστήματος υγείας» αναφέρουν από το ΜέΡΑ25.

«Λουκέτο» 24 ωρών στην εστίαση: Κινητοποίηση των ιδιοκτητών με αίτημα την ενίσχυση του κλάδου (video)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με μαύρα μπαλόνια ανά χείρας έγινε η πορεία των επιχειρηματιών της εστίασης στην Πάτρα, ενώ συμβολικά, ένα τεράστιο «λουκέτο» ήταν το βήμα των ομιλητών της συγκέντρωσης.

Στον Προμαχώνα Σερρών, οι διαδηλωτές κουβάλησαν φέρετρο και «κήδεψαν» συμβολικά την εστίαση, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Και στην Τρίπολη καφέ και εστιατόρια σήμερα δεν λειτούργησαν.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία στην Κρήτη όπου οι επιχειρήσεις επίσης έμειναν κλειστές.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος