Live από το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” η συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος” η  εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και του Αλγορίθμους, με ομιλία του πρωθυπουργoύ Κυριάκου Μητσοτάκη, τον χαιρετισμό της Πρόεδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννας Αγγελοπούλου και τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν παγκοσμίως.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τους συμμετέχοντες στο panel καθηγητές Πανεπιστημίου Ιωάννη Εμίρη, Χρήστο Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Μάρκο Βερέμη, υπό το συντονισμό του ΓΓ. Έρευνας Καινοτομίας Αθανασίου Κυριαζή.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, απόφοιτος του Πολυτεχνείου, είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Το 2018 διακρίθηκε με το περίβλητο Βραβείο Νεβάνλινα από την διεθνή ένωση μαθηματικών.

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου, απόφοιτος του Πολυτεχνείου, από το 1976 διδάσκει Πληροφορική στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ (όπου ήταν καθηγητής του Μπιλ Γκέητς), (Μ.Ι.Τ.), Στάνφορντ και το Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας, όπου είναι τώρα Καθηγητής Πληροφορικής στην τιμητική έδρα C Lester Hogan. Εκτός από το διδακτορικό του (Πρίνστον, 1976), το 1997 του απονεμήθηκε τιμητικό διδακτορικό από το Πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης. Θεωρείται διεθνώς κορυφαίος ερευνητής στην Πληροφορική.

Ο Ιωάννης Εμίρης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Princeton και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Berkeley, είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανήκει στο Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου και ο Τομέας του είναι η Θεωρητική Πληροφορική. Ερευνητής και συνεργάτης με πολλά Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Ο Αθανάσιος Κυριαζής, ΓΓ. Έρευνας και Καινοτομίας, είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας του ίδιου Τμήματος, Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με αντικείμενο τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Νέες Τεχνολογίες.

Ο Μάρκος Βερέμης είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Warwick και μεταπτυχιακό MPhil από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικών μάρκετινγκ και συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Upstream, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας με παρουσία σε πάνω από 45 χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος