Λέσβος: Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού μετά από ναυάγιο – 3 νεκροί, 27 διασωθέντες

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και εντοπισμού μεταναστών στην περιοχή προβοσκίδα στην Ανατολική Λέσβο

Επτά σώματα εντόπισε το Λιμενικό Σώμα κατά την επιχείρηση διάσωσης και εντοπισμού μεταναστών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή “Προβοσκίδα” στην Ανατολική Λέσβο. Συνολικά έχουν διασωθεί 27 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λέμβος η οποία μετέφερε αλλοδαπούς χτύπησε σε βραχώδες σημείο στην περιοχή Προβοσκίδα, σε μια προσπάθεια να αποβιβάσει παράνομα τους επιβαίνοντες. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι διασωθέντες, με καταγωγή από την Σομαλία, την Υεμένη και τη Συρία, 41 άτομα βρίσκονταν στη λέμβο. Μεταξύ των διασωθέντων και ένα παιδί ηλικίας 5 ετών το οποίο εξετάζεται από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Λέσβος: Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού μετά από ναυάγιο – 3 νεκροί, 27 διασωθέντες

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εξετάστηκαν από τους γιατρούς ήδη 10 άτομα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σε κάποιους αντιμετωπίστηκαν τα συμπτώματα υποθερμίας που παρουσίασαν.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες, επικρατεί παγετός με ανέμους 6 μποφόρ και τοπικά με ριπές μέχρι και 8 μποφόρ. Ήδη πέντε από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα Super Puma, δύο περιπολικά του Λιμενικού και ένα πλοίο ανοικτής θαλασσής, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες και από ξηράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Το βίντεο από τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος