ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση των εργαζομένων στη Βουλή για την απόσυρση της τροπολογίας περί καταγγελίας συμβάσεων

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», και «η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποίησε συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο της Βουλής, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Απαιτούν την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία.

«Να μην περάσει το εγκληματικό νομοσχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ» αναγράφει το πανό του Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

«Από τη ΛΑΡΚΟ νεκροί βγαίνουμε, απολυμένοι ποτέ!» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και προσέθεσε: «Ό,τι και να ψηφίσουν το μήνυμα το έχουμε στείλει. Δεν θα το βάλουμε κάτω ποτέ, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή».

Επισήμανε δε πως ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι μετωπικός και όπως είπε «αυτοί θα μας τραβούν να μας βγάλουν έξω από τη δουλειά, από τα σπίτια μας, κι εμείς δεν υποχωρούμε», είπε.

Αντιπροσωπείες Σωματείων και φορέων της Αττικής καταφθάνουν στην συγκέντρωση και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομενων της ΛΑΡΚΟ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣΝΑΤ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αττικής και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης.

Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι «δεν πρέπει να περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ» και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «πάρτε πίσω την τροπολογία-έκτρωμα που προβλέπει ομαδικές απολύσεις, είναι καραμπινάτη πολιτική αλητεία αυτό που κάνετε, θα πρέπει να ντρέπεστε».

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας και του Πειραιά μόλις σχολάσουν να κατέβουν με κάθε τρόπο στην κινητοποίηση στη Βουλή και να απαιτήσουν την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας που θέλει να βάλει «ταφόπλακα» στη ΛΑΡΚΟ και να στείλει όλο το προσωπικό στην ανεργία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Να μην περάσει το εγκληματικό νομοσχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ!»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος