Κύκλωμα κοκαΐνης: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση – Οι κωδικές ονομασίες (video)

Εν ενεργεία αστυνομικός φέρεται να είναι ο αρχηγός οργανωμένου κυκλώματος, που διακινούσε κοκαΐνη στα νότια προάστια και έπεσε στα χέρια των αρχών. Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, όπως «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «θέμα», «οχτάρια», «βιβλία».

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στα νότια προάστια εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε αστυνομικός. Συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 45 άτομα.

Το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι αρχές άρχισαν να παρακολουθούν τα μέλη του κυκλώματος. Αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα 4 άτομα και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα από τα πιο «δραστήρια» κυκλώματα της νοτιοανατολικής Αττικής. Ο αστυνομικός έβρισκε τις ναρκωτικές ουσίες, άλλο μέλος της οργάνωσης τις αποθήκευε σε κατάστημα που διατηρούσε στα νότια προάστια, και οι υπόλοιποι δύο διακινούσαν την κοκαΐνη. Μάλιστα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις.

Αντί για κοκαΐνη έλεγαν «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα», ενώ για την ποσότητά της χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι».

Αν η ποιότητα ήταν καλή, το τόνιζαν λέγοντας πως είναι «καλό παιδί», ενώ τα χρήματα τα… βάφτιζαν «παπούτσια».

Τα μέλη του κυκλώματος επέλεγαν πολυσύχναστους χώρους για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών και κυρίως υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων, ενώ κάποιες φορές έκαναν και παράδοση “κατ’ οίκον”.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος