Κούγιας για δίκη Καμπανού: Η πρόταση της εισαγγελέως δεν σημαίνει ότι είναι και καταδικαστική απόφαση

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού πρότεινε η εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας αγόρευσή της. Σε μία τοποθέτηση – καταπέλτη, έκανε λόγο για οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση, και από τους 12.

Ο συνήγορος της οικογένειας Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για μια εμβληματική υπόθεση με πραγματικά σημαντικές κοινωνικές προσεγγίσεις και προεκτάσεις. Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει στην υπόθεση αυτή είναι ένα τεράστιο γεγονός.

Εγώ έχω μία υποχρέωση να σεβαστώ το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων γιατί και οι 12 κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι. Ένας εξ αυτών υποκρίθηκε ότι ομολογεί μία πράξη η οποία δεν επαληθεύεται ιατροδικαστικά λέγοντας ότι αυτός με ένα μαχαιράκι που είχε είναι αυτός που μαχαίρωσε το παιδί στον μηρό χωρίς να το θέλει και όλοι οι άλλοι είναι αθώοι. Βεβαίως ο αείμνηστος Αλέξης είχε 30 χτυπήματα, είχε πολτοποιημένο κεφάλι, είχε πολλά χτυπήματα στο σώμα του, στα πόδια του. Το άλλο το παιδί είχε 17 χτυπήματα, ενώ και το άλλο παιδί είχε επίσης χτυπήματα” τόνισε.

Ο κ. Κούγιας μίλησε για νια κορυφαία εισαγγελέα, που υπηρετέι 21 χρόνια στο Σώμα και σημείωσε: “Μένεις πράγματι με ανοιχτό το στόμα όταν βλέπεις ότι υπάρχει εισαγγελική λειτουργός που προσεγγίζει κοινωνιολογικά μια τέτοια δίκη“.

Ωστόσο, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι η πρόταση της εισαγγελέως δεν σημαίνει ότι είναι και καταδικαστική απόφαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος