ertnews.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: Συναίνεση για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος

03/01 11:12
Κυρ. Μητσοτάκης: Συναίνεση για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο συνέδριο του Economist με θέμα: ¨Europe: the comeback? - Greece: how resilient?", Πέμπτη 14 Μαϊου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Την άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος δίχως περιορισμούς θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εφόσον εκλεγει Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «συναίνεση για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος».

«Η πρότασή μου προς τον κ. Τσίπρα θα είναι απλή, ξεκάθαρη και δίχως αστερίσκους. Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που η Κυβέρνηση θα προτείνει ως αναθεωρητέα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε όχι μόνον ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική, αλλά και ότι η Συνταγματική αναθεώρηση θα συντελεστεί με απλή πλειοψηφία καθώς όλα τα προς αναθεώρηση άρθρα θα έχουν συγκεντρώσει πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή που θα υπερβαίνει τους 180 βουλευτές», επισημαίνει συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Αν η πρότασή του γίνει αποδεκτή, με δεδομένο το εύρος των προς αναθεώρηση άρθρων, η επόμενη Βουλή θα έχει χαρακτήρα Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version