ertnews.gr

Υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία σήμερα και αύριο-Χριστούγεννα με κρύο χωρίς φαινόμενα (video)

17/12 14:35
Υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία σήμερα και αύριο-Χριστούγεννα με κρύο χωρίς φαινόμενα (video)

EUROKINISSI

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα επικρατήσουν σήμερα και αύριο με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει ανάμεσα στους 18 και 20 βαθμούς κελσίου. Το κύριο χαρακτηριστικό των ημερών είναι η αυξημένη υγρασία λόγω και της χαμηλής άπνοιας των ανέμων που δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Το Σάββατο και την Κυριακή νοτιάδες που θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Οι μετεωρολόγοι με βάση την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων μέχρι στιγμής, εκτιμούν ότι την ημέρα των Χριστουγέννων θα επικρατήσουν χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα.

Ειδικά για σήμερα αίθριος θα είναι ο καιρός. Άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές. Ηλιοφάνεια στην Αττική με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες και θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-12-2019
Αρχικά αίθριος, βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και από το βράδυ 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 19-12-2019
Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, όπου από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα ανατολικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-12-2019
Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-12-2019
Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-12-2019
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα
κεντρικά και βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία
από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Μετεωρολόγος: Ιωάννα Νικολάου

Πηγή: ΕΜΥ.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version