ertnews.gr

Υπόθεση Γιακουμάκη: Δύο μάρτυρες “καίνε” τους κατηγορούμενους (video)

10/04 19:51
Υπόθεση Γιακουμάκη: Δύο μάρτυρες “καίνε” τους κατηγορούμενους (video)

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε στα Γιάννενα η δίκη των 9 κρητικών που κατηγορούνται ότι ασκούσαν bullying και βία στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δύο μάρτυρες προσήχθησαν βιαίως στο ακροατήριο, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση μάρτυρα που ταξίδεψε από τη Βραζιλία για να περιγράψει τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης στη σχολή.

“Καίνε” τους κατηγορούμενους οι καταθέσεις των δύο μαρτύρων στην δίκη για την υπόθεση του θανάτου του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία συνεχίστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Πρώτος στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής, που είχε ταξιδέψει από τη Βραζιλία για να βοηθήσει στο ανακριτικό στάδιο. Είναι ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει στην υπεύθυνη της εστίας και στον πρώην διευθυντή της Σχολής, για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης.

Ένταση επικράτησε όταν κάποια στιγμή ο βασικός μάρτυρας άρχισε να δέχεται καταιγιστικά ερωτήματα από τους συνηγόρους υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων οι οποίοι απουσίαζαν και πάλι.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας – κλειδί περιέγραψε περιστατικά bullying που είχε υποστεί ο Βαγγέλης από τους κρητικής καταγωγής, συμφοιτητές του:

Διστακτικός εμφανίστηκε στην κατάθεσή του ο δεύτερος μάρτυρας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε μεταφέρει στον προηγούμενο μάρτυρα πολλά από τα περιστατικά που είχε δει μέσα στα δωμάτια, κρητικός και ο ίδιος αλλά και συγγενής ενός εκ των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Γιακουμάκη δεν έχει το δικαίωμα πολιτικής αγωγής και έτσι δεν μπορεί να παρίσταται στην δίκη με συνήγορο:

Το δικαστήριο διέταξε την βίαιη προσαγωγή δύο μαρτύρων οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν για να καταθέσουν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ν. Καπόγλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version