Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Δ. Λιγνάδη – Σπ. Μπιμπίλας: Ο λόγος στη Δικαιοσύνη

Την Τετάρτη πρόκειται να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση καθώς οι δικαστικές αρχές επικαλούνται βαρύτατες ειδικές περιστάσεις που καθιστούν απαραίτητη τη σύλληψη και κράτησή του.

Εν τω μεταξύ στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη κατέθεσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες παρά μόνο δήλωσε ότι “το λόγο έχει η Δικαιοσύνη”.

Ο κ. Μπιμπίλας, που κλήθηκε από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να εισφέρει τα στοιχεία για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται εντός του ΣΕΗ, παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο για περισσότερη από μία ώρα.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Μπιμπίλας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το περιεχόμενο της κατάθεσης του, λέγοντας μόνο πως «άρχισε η διαδικασία, επομένως έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη». Επισήμανε πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για “το τι έφερα και τι δεν έφερα”, σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ερρίκος Μηλιάρης, σύμβουλος Δημοτικών και ΔH.ΠE.ΘE και Σύμβουλος ελεύθερων και επιχορηγούμενων θεάτρων τόνισε ότι η έρευνα γίνεται υπό άκρα μυστικότητα και κανείς δεν γνωρίζει ονόματα.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, που κρατείται στη ΓΑΔΑ, αρνείται τις βαριές κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, ωστόσο το σκεπτικό του εντάλματος έχει να κάνει με την ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων, με τη μεθοδική και συστηματική προσέγγιση, την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και την εκμετάλλευση επαγγελματικής ιδιότητας.

Η διάρκεια της εγκληματικής συμπεριφοράς φέρεται να αποτέλεσε την σημαντικότερη προϋπόθεση για την έκδοση του εντάλματος καθώς καταδεικνύει: την εμμονή και την εγκληματική ροπή για πολλά έτη, την άσκηση βίας, το γεγονός ότι τα θύματα βρίσκονταν σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι οι παθόντες ήταν κυρίως αλλοδαποί ανήλικοι.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή, ο Γιάννης Βλάχος, ο οποίος δήλωσε ότι οι δικαστικές αρχές κινήθηκαν ακαριαία και με υπευθυνότητα, ενώ σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του ως πολιτική αγωγή είπε πως τις επόμενες ημέρες θα πάει στην ανακρίτρια νέους μάρτυρες οι οποίοι γνωρίζουν τον κατηγορούμενο και έχουν υποστεί κάποιου είδους παρενόχληση ή κακοποίηση ώστε να δούμε “αν συστήνονται νέες κατηγορίες, αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί”.

Μιλωντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η Γενική Διευθύντρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης SOLIDARITY NOW, Αντιγόνη Λυμπεράκη, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα για σύνδεση ασυνόδευτων παιδιών υπό την εποπτεία της οργάνωσης με την εγκληματική δραστηριότητα του Δημήτρη Λιγνάδη. Έκανε λόγο για ψευδώνυμους λογαριασμούς στα social media, που παρά τις διαψεύσεις, εξακολουθούν να κατηγορούν και να καθιστούν υπόλογη την Οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, περίπου 200 άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος