To “Rafale Solo Display” και η “Patrouille de France” στην Athens Flying Week

Οι Γάλλοι πιλότοι δίνουν άλλη μια φορά το παρών και συμμετέχουν με χαρά στην εκδήλωση Athens Flying Week 2021, στην Τανάγρα, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021, κατόπιν πρόσκλησης των Ελληνικών Αρχών.

Τη Γαλλία θα εκπροσωπήσει:

1) Το Rafale Solo Display team: Πρώτη ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει από κοντά τις μοναδικές ικανότητες αυτού του αεροσκάφους γενιάς 4.5, αντίγραφο των 18 αεροσκαφών που πρόσφατα απέκτησε η Ελληνική Αεροπορία. Με κατασκευάστρια εταιρία την Dassault Aviation, αυτό το αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών είναι σε θέση να φέρει σε πέρας ποικίλες αποστολές όπως η προστασία του εναέριου χώρου, η προβολή ισχύος, βομβαρδισμοί και αποστολές της υπηρεσίας πληροφοριών, μεταξύ άλλων. Ο σμηναγός Jérôme Thoule, με την επονομασία «Schuss», θα κάνει στον ελληνικό ουρανό την επίδειξη των εξαιρετικών ικανοτήτων αυτού του κοσμήματος υψηλής τεχνολογίας.

To “Rafale Solo Display” και η “Patrouille de France” στην Athens Flying Week

2) Το ακροβατικό σμήνος «Patrouille de France» : Οι πιλότοι είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα της επιστροφής τους στην Τανάγρα μετά τις εξαίρετες επιδόσεις τους το 2019, για να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τις τελευταίες θεαματικές τους φιγούρες. Στο πιλοτήριο των Alphajets, θα ανεβάσουν στον ελληνικό ουρανό τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας και της Γαλλίας, ενώ δεν θα ξεχάσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, πετώντας πάνω από την Ακρόπολη των Αθηνών.

To “Rafale Solo Display” και η “Patrouille de France” στην Athens Flying Week

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave, δήλωσε σχετικά: «H παρουσία του Rafale και της Patrouille de France στην Τανάγρα αναδεικνύει με απαράμιλλη λάμψη την εξαίρετη σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή στην επέτειο των Διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, οι Γάλλοι και οι Έλληνες πιλότοι ανοίγουν νέο κεφάλαιο της ιστορικής μας συνεργασίας. Το γεγονός ότι εκπαιδεύονται από κοινού και χρησιμοποιούν τα ίδια αεροσκάφη εγγυάται τη συνέχεια και την εμβάθυνση της αδελφοσύνης στα όπλα για πολλά χρόνια ακόμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος