ertnews.gr

Την Δευτέρα στον ανακριτή οι 3 για την ληστεία – μαμούθ στην Καβάλα (video)

21/12 16:31
Την Δευτέρα στον ανακριτή οι 3 για την ληστεία – μαμούθ στην Καβάλα (video)

Στον ανακριτή οδηγούνται την Δευτέρα οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της ληστείας του περασμένου Ιανουαρίου σε εταιρεία σεκιούριτι, στα Αμισιανά Καβάλας. Σε ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης προχώρησαν σήμερα οι αρχές.

Στον περίβολο συνεργείου, σε καταπακτή και σε διάφορες κρύπτες εντοπίστηκαν τα περισσότερα από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ από την ληστεία – μαμούθ στα Αμισιανά Καβάλας. Το ποσό των 800.000 ευρώ που δεν βρέθηκε, εικάζεται πως έχει ήδη ξοδευτεί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, με την αστυνομία να διερευνά το πως και που δαπανήθηκαν τα χρήματα.

Η σκηνοθετημένη ληστεία που θα μπορούσε κάλλιστα ν’ αποτελέσει κι ένα σενάριο καλογυρισμένης αστυνομικής ταινίας, τελικά αποδείχτηκε ότι είχε πολλά σκηνοθετικά κενά και παραλείψεις, με τους δημιουργούς και πρωταγωνιστές να βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι στις ίδιες τους τις πράξεις.

Οι άντρες του τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας αντιλήφθηκαν προφανώς από νωρίς τα λάθη αυτής της σκηνοθετημένης ληστείας στα περίχωρα της Καβάλας που αν δεν είχε εξιχνιαστεί θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον αστυνομικό θρίλερ με πολλές προεκτάσεις.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τρεις άντρες ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, οι οποίοι ήταν οι δυο ληστές και ο διευθυντής του υποκαταστήματος Καβάλας μεγάλης εταιρείας υπηρεσιών φύλαξης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής ΑΜΘ, υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και συμπλήρωσε ότι «από την πρώτη στιγμή των ερευνών είχαν τεθεί δυο στόχοι, πρώτος ήταν η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών και δεύτερος ο εντοπισμός του ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε αφαιρεθεί».

Ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής επισήμανε ακόμα ότι οι τρεις συλληφθέντες σχεδίαζαν για αρκετό καιρό την ληστεία και στο πλαίσιο αυτό είχαν βρει και τα μέρη όπου θα έκρυβαν το μεγάλο ποσό των 4.200.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Ρ. Πανταζόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version