ertnews.gr

Θεσσαλονίκη: Επίσημη πρώτη για το “Ασημένιο Βέλος” (video)

08/09 11:10
Θεσσαλονίκη: Επίσημη πρώτη για το “Ασημένιο Βέλος” (video)

Eurokinissi

Επίσημη πρεμιέρα έκανε στον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης η αμαξοστοιχία “Ασημένιο Βέλος”, που στις 9.05 το πρωί ξεκίνησε από την αποβάθρα 1 το πρώτο της ταξίδι στη διαδρομή προς την Κατερίνη. Πρόκειται για το τρένο των 409 τόνων με 9 βαγόνια, που επιλέχθηκε από την ιταλική “Ferrovie dello Stato” (FS), για να πραγματοποιεί μελλοντικά το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από τρεισήμισι ώρες.

“Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή για λόγους ουσίας, αλλά και για λόγους συμβολισμού, γιατί για την κυβέρνησή μας, πρόταγμα είναι ο άνθρωπος” τόνισε σε δηλώσεις του λίγο πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του “Ασημένιου Βέλους” ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τέλος του χρόνου θα παραδοθεί και το τελευταίο σκέλος της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης σε πλήρη ηλεκτροδότηση.

Το μεγάλο πλέγμα των μεταφορών θα συνεχίσει να αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας. Το 2017 οι μεταφορές είχαν 18% ανάπτυξη, πάνω από τον τουρισμό και έτσι θα συνεχίσουν οι μεταφορές για τα επόμενα δέκα χρόνια”, ανέφερε ο κ.Μαυραγάνης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, υπογράμμισε πως “μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία βελτιώνει τις υπηρεσίες της, γίνεται πιο ανταγωνιστική και πιστεύω ότι αυτή η νέα εποχή θα βοηθήσει όχι μόνο την ανάπτυξη των μεταφορών, αλλά και στην ανάπτυξη της ίδιας της οικονομίας”.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version