ertnews.gr

Σύρος – Ερμούπολη: Δράσεις για τον προσβάσιμο τουρισμό και τα άτομα με οπτική αναπηρία

10/06 15:12
Σύρος – Ερμούπολη: Δράσεις για τον προσβάσιμο τουρισμό και τα άτομα με οπτική αναπηρία

Η υποστήριξη των ανθρώπων με οπτική αναπηρία, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες είναι το νέο στοίχημα που έχει θέσει το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης του νομού Κυκλάδων, «Αρωγή» σε συνεργασία με τον δήμο Σύρου – Ερμούπολης, όπου και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο Συριανοί εθελοντές και εθελόντριες εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές συνοδείας ατόμων με αναπηρία.

Η σημαντική αυτή δράση αποτυπώνεται σε ένα επτάλεπτο βίντεο με επίγειες και εναέριες λήψεις drone.

YouTube video player

Η σύμπραξη του συλλόγου Αρωγή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού για τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία μεταδίδει το μήνυμα της αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης και ταυτόχρονα φανερώνει μια συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση του προβάσιμου τουρισμό στο νησί.

Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο κανάλι Syros4seasons του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, πρόκειται να εμπλουτιστεί μελλοντικά και με ακουστική περιγραφή για τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Παράλληλα, ενδυναμώνεται με πρωτοβουλία του σωματείου «Αρωγή» και το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντών Συνοδών ατόμων με Οπτική Αναπηρία με τίτλο “Discover By Cane”, με στόχο την ανεξαρτησία και την ισοτιμία ανθρώπων με προβλήματα όρασης στα ταξίδια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version