ertnews.gr

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης

10/11 15:44
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης με κύριο θέμα την εξέταση των εξελίξεων μετά την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του πρωθυπουργού για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει η εκκλησία της Κρήτης ως ημιαυτόνομη εκκλησία, η οποία υπάγεται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Στη συνεδρίαση βρίσκονται εκπρόσωποι του συνδέσμου εφημεριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του συνδέσμου κληρικών της εκκλησίας της Κρήτης προκειμένου να υποβάλουν τις δικές τους θέσεις και προτάσεις πριν την έναρξη της Ιεράς Συνόδου με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Στο μεταξύ, κατά της Συνταγματικής αλλαγής που να αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας έχει ταχθεί η ΝΔ, όπως επανέλαβε σήμερα από το Ηράκλειο ο γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιότατο Άγιο Πρόεδρο κ.κ. Ειρηναίο και τους Σεβασμιότατους Άγιους Αρχιερείς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος και όπως τονίστηκε από τον κ. Αυγενάκη: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πορεία του ελληνικού έθνους και της ελληνικής ιστορίας. Η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Σχετική είδηση

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον υπ. Παιδείας (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version