ertnews.gr

Συνάντηση Κικίλια με τον Κινέζο πρέσβη-Η Ελλάδα θωρακίζεται για τον κοροναϊό

27/01 10:27
Συνάντηση Κικίλια με τον Κινέζο πρέσβη-Η Ελλάδα θωρακίζεται για τον κοροναϊό

EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ

Στο υπουργείο Υγείας,  συναντώνται ο υπουργός Υγείας Β. Κικιλίας και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες της Κίνας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός, στη χώρα μας, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός.

«Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα “πιστόλια”. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, που τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωση χωρίς πανικό.

Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής  της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας , σε δηλώσεις του τόνισε πως πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός αλλά εκτίμησε πως δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας  καθώς η μετάδοση του ιού φαίνεται περιορισμένη και θα κοπεί με τα κατάλληλα μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version