ertnews.gr

Συγκέντρωση βρεφονηπιαγωγών, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΕΔΕ και φοιτητών στη Βουλή (video)

26/02 16:13
Συγκέντρωση βρεφονηπιαγωγών, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΕΔΕ και φοιτητών στη Βουλή (video)

EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποίησαν τη Δευτέρα βρεφονηπιαγωγοί, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΕΔΕ και φοιτητές, ενάντια στη διάταξη η οποία περιέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής -το οποίο εισήχθη σήμερα Δευτέρα προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής- και η οποία προβλέπει την υποχρεωτική εκπαίδευση των τετράχρονων.

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ), ενημέρωσε σχετικά εκπροσώπους των κομμάτων.

Σε δηλώσεις τους μετά τις συναντήσεις, οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ζήτησαν την απόσυρση της επίμαχης διάταξης ή να δοθεί η δυνατότητα στους γονείς τετράχρονων παιδιών να επιλέγουν μεταξύ του δημοτικού παιδικού σταθμού ή του νηπιαγωγείου.

Σε περίπτωση που τελικά ψηφιστεί (πρόκειται για το άρθρο 33 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), προανήγγειλαν ότι θα υπάρξει νομική προσφυγή για την ακύρωσή του.

Όπως σημείωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, οι γονείς θα έχουν δικαίωμα επιλογής της δομής σε βάθος τριετίας.

Ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ ζήτησαν να δουν αντιπρόσωπους των κομμάτων, υπήρξε εκνευρισμός, και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάληψη από αναρχικούς στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την κατάληψη και καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το ίδρυμα

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα
Πηγή: ΕΡΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version