Στη φυλακή οι 4 από τους 11 του κυκλώματος αναβολικών (video)

Προφυλακίστηκαν 4 από τους 11 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα αναβολικών, που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικών εγγυήσεων.

4 από τους 11 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα αναβολικών που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικών εγγυήσεων.

Σε τρεις γνωστούς αθλητές που συμμετείχαν πριν από λίγες μέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπόντι Μπιλντινγκ της Ρώμης φέρεται να προμήθευε αναβολικά ο 47χρονος που προφυλακίστηκε. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται ως στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας.

Το κύκλωμα σύμφωνα με τη δικογραφία παρασκεύαζε δικά του αναβολικά στα Χανιά και από εκεί τα εξήγαγε στην Πολωνία και τη Γερμανία. Ανάμεσα στα επικίνδυνα σκευάσματα που εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία ήταν το γνωστό διεγερτικό Cialis που χορηγείται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής, αλλά και ουσίες όπως η τεστοστερόνη και η δροστανολονη, που αναφέρονταν με κώδικες ονομασίες μεταξύ των αθλητών.

Η Οικονομική Αστυνομία έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης μετά από 5μηνη έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν 108 τραπεζικές καταθέσεις από αθλητές και άλλα άγνωστα άτομα σε λογαριασμό 28χρονου κατηγορούμενου Μπόντι μπιλντερ. Μάλιστα δύο άτομα φαίνεται να καταθέτουν από 1300 ευρώ για ένα σκεύασμα.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος