«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»-Μόνον ιερείς και ψάλτες στις εκκλησίες (video)

Χωρίς την παρουσία των πιστών πραγματοποιούνται οι λειτουργίες στις εκκλησίες. Η πιο θλιβερή ημέρα για τους πιστούς της Ορθοδοξίας, η Μεγάλη Πέμπτη είναι αφιερωμένη στα Μυστικό Δείπνο του Ιησού με τους μαθητές του, καθώς και την Σταύρωση του Θεανθρώπου που προηγείται του θαύματος της Ανάστασης και της γιορτής του Πάσχα. Η ακολουθία των Αγίων Παθών στην Μητρόπολη Αθηνών μεταδόδθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ-2.

Τα 12 Ευαγγέλια, περιγράφουν την πορεία του Ιησού ως τον Γολγοθά και τη Σταύρωση και οι πιστοί δακρύζουν με το τροπάριο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου».

Τουλάχιστον μέχρι και τις 28 Απριλίου θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Κι αυτο καθώς με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και τις 28.4.2020.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο και τον ρώτησε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότιΛειτούργησε κανονικά στον ιερό ναό

Ο κ. Ιερώνυμος τον ενημέρωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι λειτουργεί κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για τη σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο τής κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε, ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος