Μυτιλήνη: Συνεχής η σεισμική ακολουθία – Νέα δόνηση – Τι λένε οι σεισμολόγοι (video+audio)

Στο ρυθμό των Ρίχτερ βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής η Λέσβος, καθώς καταγράφονται σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη σήμερα το πρωί στις 07:46 μεγέθους 5 βαθμών, 46χλμ δυτικά νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης με εστιακό βάθος 14,9 χλμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται, αναστατώνοντας τους κατοίκους ωστόσο οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Στις 10.35 άλλη μια σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην περιοχή από το ίδιο επίκεντρο 45 Χλμ. ΔΝΔ της Μυτιλήνης. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο δονήσεις 4,8 και 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ οι οποίες ακολούθησαν τον σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 07:46 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Λέσβου.

Ειδικότερα, στις 07:47 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,8 στην κλίμακα Ρίχτερ, σε απόσταση 232 χλμ. Ανατολικά/Βορειανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 46 χλμ Ν/ΝΔ της Μήθυμνας. Στις 08:00 ώρα Ελλάδος, ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,5 σε απόσταση 231 χλμ. Α/ΒΑ της Αθήνας, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 46 χλμ. Δ/ΝΔ της Μυτιλήνης.
Από τις 10:37 χθες το βράδυ μέχρι τις 10:35 σήμερα το πρωί σημειώθηκαν 12 σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη στις 7:46 το πρωί εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε ζωντανά την καταγραφή του σεισμογράφου που βρίσκεται στην Αγ.  Παρασκευή της Λέσβου.

Μυτιλήνη: Συνεχής η σεισμική ακολουθία – Νέα δόνηση – Τι λένε οι σεισμολόγοι (video+audio)

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στην ΕΡΤ1 εμφανίστηκε καθησυχαστικός και πρόσθεσε ότι δεν φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού που είχε γίνει το 2017.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής Γεωλογίας πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι ήταν υποθαλάσσιος σεισμός που έγινε αισθητός σε όλο το νησί, ενώ δεν υπάρχει ανησυχία για τη μετασεισμική δραστηριότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος